שיתוף ב-

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תמיכה טכנית

א'-ה': 08:00-21:00

ימי שישי: 08:00-14:00

אז מה חדש בחלונות 11?

מיקרוסופט הכריזה אתמול רשמית על מערכת ההפעלה החדשה. האם יש כאן חידוש אמיתי? או רק שינוי קוסמטי?

מיקרוסופט מכריזה רשמית על חלונות 11

חלונות_11_להורדה
חלונות_11_תפריט_התחל

חלונות 11 - ההכרזה הרשמית

אז מה היה לנו אתמול?

פנוס פאנאי, מנהל המוצר של חלונות עלה לשידור חי והכריז רשמית בשידור חי ביוטיוב על יציאתה של מערכת ההפעלה החדשה מבית מיקרוסופט: חלונות 11

אז על מה הוא דיבר שם ומה חידש לנו?

ומה ההפתעה הגדולה שלא גילו לנו עד אתמול?? הכל בכתבה 🙂

החידושים העיקריים

  • עיצוב חדש וממשק משתמש אינטואטיבי
  • חנות האפליקציות החדשה
  • תמיכה בכל סוגי הממשקים
  • גיימינג עוצמתי
  • וינדוס הלו החדש
  • תפריט התחל משולב עם שירותי ענן
  • שורת משימות אינטואטיבית
  • נפח קטן משמעותית של עדכוני וינדוס
  • שיפור בצריכת החשמל
  • הפתעה!

טופס מהיר להזמנת טכנאי

ממשק המשתמש החדש

בלייב עלתה גם כרמן זלאטף, אחת ממנהלות חווית המשתמש של חלונות.

וסיפרה על מהירות ממשק המשתמש החדש, תפריט ההתחלה האינטואטיבי והמשולב בענן.

מה שמאפשר למשתמש לעבוד על קבצים במכשיר הנייד לפתוח מסמכים ולעבוד עליהם ואז כשמתחברים למחשב – המסמכים האחרונים מופיעים בתפריט ההתחלה וניתן להמשיך ולעבוד עליהם גם במחשב או בכל מכשיר אחר.

Snap Layouts – ממשק המשתמש החדש מעלה את המולטיטאסקינג לרמה אחרת.

השימוש בחלונות זה לצד זה שימש משתמשים במשך שנים, ואיפשר לעבוד על 2 יישומים בו זמנית, עכשיו מאפשר למשתמש לבחור את הפריסה המתאימה לו.

במקום להתחיל להגדיל ולהקטין חלונות כדי להתאים אותם לעבודה זה לצד זה, הממשק החדש מאפשר לעשות זאת בלחיצת עכבר ולבחור את הפריסה המתאימה ביותר בשבילך.

והמערכת תזכור את מה שהגדרת כפריסה שנוחה לך.

כשתעבור לאימייל או תעשה משהו אחר ותרצה לאחר מכן לחזור ולעבוד על החלונות המרובים שפתחת זה לצד זה – הם יופיעו לך בשורת המשימות כSnap Groups שיאפשרו לך בקליק אחד לחזור ולעבוד על מספר חלונות בו זמנית בדיוק כמו שהגדרת אותם.

והדבר הכי מדהים וחדש הוא, שכאשר תעבדו על מחשב נייד ותחברו אליו מסך נוסף כדי לעבוד על יותר חלונות, ברגע שתנתקו את המסך הנוסף – החלונות שהיו במסך השני ימוזערו לשורת המשימות. וכשתחברו מחדש את הלפטופ למסך השני – החלונות יחזרו למסך השני בדיוק כפי שהיו ולא תצטרכו שוב לסדר אותם מחדש.

Edge Vertical Tabs – כולנו יודעים שכשאנחנו גולשים, אנחנו לרוב פותחים יותר מארבעה חמישה טאבים (או במקרה שלי, 50…) וקל מאד ללכת לאיבוד.

החידוש בדפדפן של מיקרוסופט הוא טאבים שיהיו פרוסים אנכית. ולא אופקית, ויאפשרו ניווט קל יותר ופשוט יותר ביניהם.

שולחנות עבודה מרובים – כמו שחלקנו מכירים מתוך ממשק המשתמש של תצוגת Nvidia ניתן היה לבחור בשולחנות עבודה מרובים ולהגדיר כל אחד מהם בצורה שונה.

עכשיו זה יהיה חלק אינטגרלי בחלונות. נוכל להקים לעצמנו מספר שולחנות עבודה, כל אחד למטרה אחרת ובכל שולחן עבודה יהיו לנו קיצורי דרך ואייקונים שונים לתוכנות או משחקים אחרים שנרצה לשים בשולחן העבודה שלנו. וכמובן רקע שונה שיעזור לנו להבדיל ביניהם. יוכל להיות לנו שולחן עבודה למשחקים, לעבודה, ולגלישה ובעצם לכל שימוש שנרצה.

Windows Widgets – לא יודע מה אתכם, אני דווקא הייתי משתמש קבוע של הווידג'טים (אז קראו לה גאדג'טים) בWindows XP וגם בחלונות 7. ודי התאכזבתי שהפסיקו את השימוש בהם, כי זה היה לפני עידן הNZXT ואז באמצעות הגאדג'טים יכולנו לראות בלייב את השימוש במעבד ובזיכרון. (ללא טמפרטורות) ולשים לב אם יש בעיה שזוללת זיכרון או שימוש מוגזם במעבד בזמן Idle.

אז בחלונות 11 הם חוזרים, אבל בממשק שקוף כמו זכוכית ושונה מהווידג'טים שהכרנו אז. הווידג'טים החדשים מגיעים במעטפת של וילון שקוף שמאפשר לנו גם לקבל את המידע הרלוונטי שמעניין אותנו (פיד שמתעדכן בלייב) ואת האפליקציות שנרצה לשלב שם. היום אנחנו רואים גרסה ראשונית של ממשק זה למי שעדכן את חלונות 10 לעדכון 20H2.

זה נקרא "חדשות והתעניינות" כרגע. וניתן להציג או להסתיר אותו בחלונות 10. (לחיצה ימנית על שורת המשימות–>חדשות והתעניינות–>כבה)

snap_layout
Snap Layout - עבודה על מספר יישומים עלתה רמה
ווידג'טים_חלונות_11
וילון הוידג'טים החדש

שילוב טוב יותר בין כל הפלטפורמות והמוצרים

מעבר בין מכשירים – הדבר החשוב הבא במערכת ההפעלה החדשה הוא האפשרות לעבור מטאבלט, למחשב נייד, ובעצם לכל התקן אחר – בלי להרגיש בשינוי בממשק המשתמש

כיום מחשבים ניידים רבים משמשים גם כטאבלט (ניתן לנתק את המקלדת) וגם מחשבים נייחים מגיעים עם מסך מגע.

המעבר בין מצב דסקטופ למצב טאבלט יהיה נוח יותר פשוט יותר ואיך שאוהבים לקרוא לזה במיקרוסופט "Seamless" (לא מורגש).

וכמובן תמיכה מלאה בSnap Layout כשעוברים ממצב למצב.

מיקרוסופט הוסיפה לממשק המשתמש גם "מחוות" שתוכלו לדפדף בין תמונות, למזער ולהגדיל חלונות בתנועת אצבע פשוטה אחת.

בנוסף הזיהוי הקולי השתפר פלאים וכתיבה באמצעות קול (הכתבה) עובדת בצורה מאד קרובה לשלמות, ואפילו מתקנת שגיאות תחביר ומוסיפה פסיקים ונקודות כשצריך.

חנות האפליקציות – עיצוב חדש לחלוטין, או כמו שמיקרוסופט כינתה זאת "בנינו את החנות מחדש" מאפשר לכם לבחור משחקים, תוכנות ואפילו סרטים וסדרות!

 

חלונות_11_תפריט_התחל
תפריט התחלה אינטואטיבי ומחובר לענן

דרישות המערכת

אז מה נצטרך כדי שנוכל להתקין את חלונות 11 במחשב שלנו?

מעבדי אינטל – דור 8 ומעלה, מעבדי AMD – דור שני ומעלה.

מודול אבטחה – TPM 2.0 (המכשול הגדול ביותר כי להרבה לוחות אם אין אותו)

כדי שהמחשב שלכם יריץ את Windows 11, הוא יזדקק למעבד שיש לו שתי ליבות או יותר ומהירות שעון של 1 GHz ומעלה. כמו כן, יהיה עליו להיות בעל זיכרון RAM של 4GB ומעלה, ועם שטח אחסון של לפחות 64GB.

המחשב יזדקק גם לגרסת אבטחה TPM של TPM 1.2 ומעלה ותמיכה ב- SecureBootCapable.

 

המשמעות היא שמחשבים מבוססי מעבדי הדור השישי והשביעי של אינטל אינן זכאיות לקבל את העדכון החדש. בינתיים, במערכות מבוססות AMD, סדרות A ו- FX, יחד עם Ryzen 1000 ורוב שבבי Ryzen 2000 לא יוכלו להריץ את Windows 11.

 

תמיכה במעבדים:

רשימת מעבדי Intel נתמכים

רשימת מעבדי AMD נתמכים

 

רוצים לדעת אם המחשב שלכם יכול להריץ Windows 11? הורידו את הכלי לבדיקה:

כלי לבדיקת תאימות מערכת לחלונות 11

ועכשיו לחלק שכולנו חיכינו לו... גיימינג!

כגיימר מושבע, המעבר למערכת הפעלה חדשה תמיד מעלה אצלי את השאלה "איך הם יהפכו את המשחקים לטובים יותר ואת השימוש בהם ליעיל יותר?"

אז בחלונות 11 הם עשו את זה שוב,

אז אולי לא נראה בזמן הקרוב DirectX 13.0 אבל בחלונות 11 נקבל את כל הכח הטמון ב DirecX 12 Ultimate

בלייב של מיקרוסופט הציגה לנו בונד… שרה בונד 🙂 ממחלקת הפיתוח של XBOX מעט מהחידושים בתחום הגיימינג במערכת ההפעלה החדשה.

וכמובן Cross Platform שמאפשר לנו לשחק במשחקי רשת במחשב גם עם מיליוני שחקני אקסבוקס ופלייסטיישן שיש להם את אותו המשחק.

 

Auto HDR – הדבר העיקרי בחוויית המשחק הוא הגרפיקה כמובן, זו הסיבה העיקרית שאנו מחפשים כל הזמן את כרטיס המסך הבא שיעלה אותנו לרמה הבאה של גרפיקה ומשחקיות בכותרים האהובים עלינו. אפשרות הAuto HDR מביאה לנו חוויית אור וצבע ברמה הכי גבוהה שניתן, ע"י התאמה אוטומטית של החדות הגוון והניגודיות של כל סביבה במשחק.

ראינו את זה בא לידי ביטוי בקונסולות האקסבוקס החדשות, וקהילת הגיימינג הגיבה בחיוב על החווייה הזו. עכשיו – הטכנולוגייה הזו שולבה גם במערכת ההפעלה Windows 11

כשהרבה מהכותרים הגדולים תומכים בטכנולוגייה זו.

לא צריך כיוונון מיוחד או הגדרה מיוחדת. זה פשוט עובד כשהמשחק תומך בכך.

 

מהירה ולא עצבנית – היום, כשאנו משחקים במשחק מורכב וגדול, אחד הרגעים הכי מתישים היא ההמתנה שהמשחק ייטען. כמובן שהיום כשיש לנו SSD, Nvme במהירויות גבוהות ההמתנה פחתה משמעותית במיוחד בלוחות החדשים שתומכים במעבדי דור 11 של אינטל ובPcie 4. אז Windows 11 יביא את מהירות הטעינה לשלב הבא על ידי שימוש בטכנולוגיית Direct Storage (אחסון ישיר). טכנולוגייה שהייתה בשימוש היום רק באקסבוקס X.

היום, גם עם כונני Nvme מהירים מאד ולוח דור 11 אנחנו לא מצליחים באמת לרתום את כל כוח עיבוד הנתונים המהיר של כונני Nvme מהירים בממשק PCIe gen 4

והסיבה היא שמשחקים היום דורשים הרבה יותר טעינת נתונים מבעבר, והם גם חכמים יותר בטעינה שלהם. כל פעם טוענים רק את הנתונים הגרפיים הדרושים לסצינה הנוכחית.

הבעיה היא ממשק הAPI הנוכחי של DirectX היום, לא מאפשר מעבר נתח נתונים גדול לכונן בשל מגבלות טכנולוגיות של הממשק עצמו, שלא עומד בדרישות הI/O של המשחקים המודרניים, וכך הרבה מידע פשוט "נשאר על השולחן" ולא מנוצל. בעזרת הAPI החדש שנקרא Direct Storage המידע יוכל לעבור במלואו מדרישות המשחק למידע עד לכונן ובחזרה, כל בקשות המשחק יוכלו לעבור עיבוד כי הTroughput ישתפר, וכך גם נקבל מהירות גבוהה יותר של משחק וגם נקצר משמעותית את זמני הטעינה של המשחק עצמו והאלמנטים והסצינות בו וכמובן שזה יביא לשיפור גדול במספר הפריימים לשנייה (FPS) שנוכל לקבל מהמשחקים.

תוכלו לקרוא עוד על Direct Storage API בכתבה זו.

 

Xbox Game Pass – חנות המשחקים החדשה תהיה משודרגת עם גיים פאס שתהיה עמוסה במשחקים גם ממיקרוסופט וגם מBethesda מהיום שהושקו, וכל משחקי EA Play.

וכמובן שתוכלו לשחק בכל המשחקים עם מיליוני שחקנים ברחבי העולם בשימוש בטכנולוגיית Cross Platform.

בחנות נוכל גם לבצע רכישת משחקים בקלות ע"י לחיצת כפתור ולהוסיף אותם לספריית המשחקים שלנו.

מערכת ההפעלה תתמוך כמובן בכל ציוד החומרה האפשרי לגיימינג כמו בקרי טיסה, הגאים, אזניות בלוטות, מתאם לשלט XBOX, משקפי מציאות מדומה, כרטיסי מסך חיצוניים ועוד… בצורה מושלמת.

 

משחקים_חלונות_11
משחקים_וינדוס_11
גיימינג בחלונות 11
משחקים_וינדוס_11
auto_hdr_windows_11
Auto HDR - תאורה והבלטת צבע וניגודיות גרפיקה
נגן וידאו

ההבדל במשחקים בין Windows 10 לWindows 11

ההפתעה הגדולה של חלונות 11

אתם יושבים?

אפליקציות אנדרואיד… יהיו בעלות אינטגרצייה מלאה עם מערכת ההפעלה.

מה שזה אומר שנוכל להתקין על המחשב שלנו טיקטוק, אינסטגרם מלא!, ומשחקי ואפליקציות אנדרואיד שעד היום יכולנו להתקין רק בסמארטפון.

והכל יגיע לתוך מערכת ההפעלה בחנות האפליקציות ע"י Amazon APP Store שהיא כמו Google Play באנדרואיד וApp Store באייפון.

מדהים. לא? כל כך הרבה זמן חלמתי לשחק Modern OPS עם עכבר ומקלדת 😉

תחשבו על היתרון האדיר בגיימינג! תוכלו לשחק עם עכבר גיימינג ומקלדת מכאנית בכל משחק ששיחקתם עד היום רק בסמארטפון בשני אגודלים.

האינטגרצייה הזו תהיה מושלמת בשל שימוש בטכנולוגיית Bridge של אינטל. מעניין מה תהיה ההשפעה של זה על מחשבים מבוססים מעבדי AMD Ryzen.

טיקטוק_להורדה_למחשב
טיקטוק במחשב?!
אפליקציות_אנדרואיד_טיקטוק_להורדה
טיקטוק להורדה
אפליקציות_אנדרואיד_וינדוס_11_להורדה
חנות האפליקציות של אמזון

לסיכום...

אז סיקרנו את רוב הפיצ'רים והיכולות העיקריים של חלונות 11 החדשה, אבל כמובן יש עוד הרבה חידושים שעוד נראה בה ועוד דברים שעדיין בפיתוח ויתעדכנו בהמשך

במבט נרחב נראה ששיפרו הרבה מאד דברים חשובים במערכת הזו והפכו את השימוש בה למהיר יותר, אינטואטיבי יותר, קל יותר חוצה פלטפורמות ומכשירים וידידותי יותר למשתמש.

מספר דברים נוספים שציינו בתחילת הכתבה וכעת נפרט עליהם על קצה המזלג:

  • עיצוב חדש וממשק משתמש אינטואטיבי – הסברנו על הגאדגטים ובנוסף, שורת משימות מתעדכנת עם כל יישום שאנו עובדים עליו, העיצוב החדש יהיה חלק יותר, עם קצוות מעוגלים של כל חלונות היישומים ומערכת ההפעלה עצמה
  • חנות האפליקציות החדשה – מהירה יותר בטוחה יותר וקלה יותר לניווט
  • תמיכה בכל סוגי הממשקים – הפעלה ואינטרקצייה על ידי מגע, זיהוי קולי ופקודות קוליות, עכבר, ועט
  • גיימינג עוצמתי ומהיר – דיירקטס 12 אולטימייט, auto HDR, XBOX GAME PASS וDirect Storage
  • וינדוס הלו החדש – מהיר יותר. מה שיביא לעבודה חלקה יותר עם זיהוי פנים וטביעת אצבע
  • תפריט התחל – משולב עם שירותי ענן ומתעדכן אונליין בכל היישומים והקבצים בהם השתמשנו
  • שורת משימות – אינטואטיבית כמו תפריט ההתחל
  • עדכוני Windows Update – יוקטן משמעותית נפח העדכונים השוטפים והוא ייעשה ברקע ללא הפרעה לעבודה שלנו
  • שיפור בצריכת החשמל – שיפור משמעותי בניהול צריכת החשמל של חלונות יאפשר לנו לעבוד זמן רב יותר ולקבל הרבה יותר זמן מסך
  • תמיכה טבעית במסכים מרובים – על ידי שימוש בThunderBolt 4 של אינטל, חלונות 11 תתמוך בחיבור מסכים מרובים בצורה טבעית.
  • "הטבות" למכנתים – חנות האפליקציות וממשק התכנות יאפשרו למתכנתים להעלות את התוכן שלהם והאפליקציות בקלות רבה יותר מבעבר
  • ההפתעה הגדולה – שילוב יישומי אנדרואיד במערכת ההפעלה! לא עוד אמולטורים ובלו סטאק. תוכלו להתקין יישומי אנדאוריד ישירות בחלונות 11
 
סוף החיים של חלונות 10:

מערכת ההפעלה Windows 10 לא תיתמך יותר החל מה14 באוקטובר 2025, זה אומר שמי שלא שדרג לWindows 11 עד לתאריך זה – יהיה חייב לשדרג כי חלונות 10 פשוט תפסיק להתעדכן בעדכוני אבטחה חשובים ותהיה פתוחה לפורצים וירוסים וכל מיני רעות חולות… וכמובן גם לא תינתן תמיכה טכנית רשמית ממיקרוסופט.

רוצים להוריד את חלונות 11 ולנסות אותה? יש לנו קישור בשבילכם!

אם אתם רוצים להוריד את מערכת ההפעלה החדשה ולנסות אותה,

קבלו קישור להורדה:

Windows 11 Pro Download

תוכלו להשתמש במפתח המוצר של חלונות 10 כדי להפעיל את חלונות 11

קחו בחשבון שזו עדיין גרסת ביטא וייתכנו באגים ותקלות וקריסות כך שלא הייתי ממליץ לכם להתקין אותה במקום מערכת ההפעלה הנוכחית שלכם.

אם אתם רוצים לעשות ניסיונות תוכלו להוריד את הסביבה הוירטואלית של Virtual Box ולהתקין אותה בלי לפגוע במערכת ההפעלה הנוכחית שלכם.

(למשתמשים מתקדמים בלבד)

להורדה לחצו על הקישור: סביבה וירטואלית Virtual Box

קבלו גם כמה רקעים חדשים של Windows 11 סתם, שיהיה לכם…

שיהיה לנו בהצלחה 🙂

שלכם,

שגיא פיסי

מעבדת מחשבים בחיפה והקריות

איך להתקין את מערכת ההפעלה החדשה - חלונות 11

שתפו ב-

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest

טופס מהיר להזמנת טכנאי

טלפון

שירות לקוחות:

[email protected]

מכירות:

[email protected]

תמיכה טכנית:

[email protected]
Summary
מיקרוסופט מפתיעה עם חלונות 11
Article Name
מיקרוסופט מפתיעה עם חלונות 11
Description
אז מה היה לנו אתמול? פנוס פאנאי, מנהל המוצר של חלונות עלה לשידור חי והכריז רשמית בשידור חי ביוטיוב על יציאתה של מערכת ההפעלה החדשה מבית מיקרוסופט: חלונות 11 אז על מה הוא דיבר שם ומה חידש לנו? הכל בכתבה
Author
Publisher Name
שגיא פיסי
Publisher Logo
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן