Xe HPG hardware Ray tracing – אולי אחד המונחים החשובים ביותר בכרטיסי מסך גרפיים מתקדמים הוא “Ray Tracing” (טכנולוגיית עיבוד תמונה על ידי מעקב מסלול האור כפיקסלים במישור התמונה ומדמה את ההשפעות של מפגש עם אובייקטים וירטואליים) טכנולוגייה זו מאפשרת עיבוד תמונה מושלם לאובייקטים תלת מימדים והיא בעצם העתיד של כרטיסי המסך. את זאת אנו רואים כעובדות בשטח, לדוגמא פלייסטיישן 5 משתמש בטכנולוגייה זו ומיקרוסופט הכריזה רשמית כי Project Scarlett תשתמש בה במכשירי הדגל הבאים של Xbox שייקראו X Series. ויישרו קו עם Halo Infinite (אנחה כבדה על הדיליי…) שישוחרר מאוחר יותר בשנה הבאה.
Repipelining – תנועה רציפה וחופפת של הוראות למעבד או הצעדים האריתמטיים שביצע המעבד לביצוע הוראות. Repipelining הוא שימוש בצנרת, ללא צינור.
במצב הרגיל של Pipe – המעבד מקבל את ההוראה הראשונה מהזיכרון, מבצע את הפעולה שנדרשה ואז הולך לקבל את ההוראות הבאה מהזיכרון, וכן הלאה.
בזמן השגת (קבלת) ההוראות, החלק האריתמטי של המעבד אינו פעיל. והוא צריך לחכות עד שתתקבל ההנחיה הבאה.
עם טכלולוגיית Repipelining, ארכיטקטורת המחשבים מאפשרת להביא את ההוראות הבאות בזמן שהמעבד מבצע פעולות חישוביות, כשהיא מחזיקה אותן במאגר (Buffer) קרוב למעבד עד שניתן לבצע את כל ההוראות. כך נוצר מצב ששלב אחזור ההוראות הוא רציף.
התוצאה: עלייה במספר ההוראות שניתן לבצע במהלך פרק זמן נתון. ובסופו של דבר – עיבוד מהיר הרבה יותר.
מקסימום ביצועים – ה- Xe HPG מותאם למשחקים עם ביצועים גבוהים ויש לו את התכונות העדכניות ביותר. רג’ה קודרי המהנדס הראשי בחטיבה הגרפית של אינטל (בדגש על חטיבת כרטיסי המסך העצמאיים), טוען לביצועים נהדרים יחסית לצריכת החשמל. זיכרון הכרטיס מבוסס על GDDR6, וראג’ה אוהב להתלוצץ שהוא עדיין זוכר את הטראומה של ניסיון להתאים זיכרון יוקרתי עם כרטיס המסך המתקדם בחברה הקודמת בה עבד.